top of page

ETELÄN LEIREILYÄ 3/2016

 

Tänä talvena ei ohjelmassa ollut lainkaan hiihtoa vaan tuli vedettyä ennätyspitkät leirisetit eteläisessä Euroopassa. Ensimmäiset viikot kuluivat Portugalissa harjoitellen Aleksin ja Kalevan Rastin miesten kanssa, jossa osallistuimme myös Portugal "O" Meeting-rastiviikolle. Samalla tuli avattua kilpailukausi ja juostua ensimmäiset kilpailut miesten pääsarjassa. Kilpailu ei suinkaan ollut reissun ykkösprioriteettinä vaan treeniä piti saada alle ja KR:n matkassa tuli harjoiteltua ja nimenomaan suunnistettua paljon. Kaikkia treenejä en suinkaan linkitä tähän yksi toisensa perään, vaan niitä voi käydä katselemassa Rerunista nimimerkin "Arska" takaa. Myös muutama kartta löytyy karttapakistani. Alla yhden viikon treenisaldoa: 

Harjoitusviikko KR:n kanssa ^

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Portugalista jatkoimme matkaa Barbaten kupeeseen, jo parin talven takaa tuttuun Canos de Mecaan, jossa liitto piti jälleen harjoittelukeskusta tänätalvena. Canos de Mecasta käsin treenasin loppuleirin osallistuen sielläkin muutamiin kilpailuihin. Reissun jälkeen kävin pikaisesti juostut harjoitukset läpi ja olisinko saanut laskettua 52 suunnistusharjoitusta? Jokatapauksessa harjoittelu oli pääasiassa vain suunnistusta päivittäin, mutta pidin toki myös välillä täysin juoksuttomia päiviä antaakseni jaloille vähän aikaa huilia. Leireillessä piti koittaa tasapainoitella harjoittelun kanssa siinä suhteessa, kun treeniseura ympärillä vaihtui jatkuvasti, mutta oma leiri senkuin jatkui. Muut saattoivat tehdä viikon, tai kaksi viikkoa kestävän intensiivisemmän leirin, kun oman harjoittelun piti käytännössä olla "perustekemistä" hyvissä olosuhteissa pidempi ajanjakso. Malttamista siis kysyttiin ja melkohyvin koin siinä onnistuneeni. 

 

Yötreenejä otin tarkoituksella huomattavasti ohjelmaan, sillä etelässä on mitä mainioimmat olosuhteet sitä harjoitella. Pimeä tulee melko aikaisin ja maastot ovat muutenkin niin helppojuoksuisia, että useat maastoharjoitukset eivät sinänsä ole mikään ylivoimainen rasite. Joka viikko virittelin lamppua päähän ja tekeminen oli suhteellisen hyvällä tasolla. Erityisen hyvä harjoitus oli heti leirin alussa tehdyt yövedot KR:n kanssa ja MÃ¥rtenin kanssa juoksemani Andalucia "O" Meetingin yöviesti, jossa juoksin ankkuriosuutta. Viesteissä minulla on edessä kuitenkin jälleen pimeää latua, niin 10Milassa kuin Jukolassakin, joten näitä treenejä pitää vain saada alle ja Einari sen on sanonut:" Yösuunnistus on parasta, mitä mies voi tehdä lamppu päässä." 

 

"YÖSUUNNISTUS ON PARASTA,

 MITÄ MIES VOI TEHDÄ 

 LAMPPU PÄÄSSÄ"

 

 -EINARI HEINARO

Ensimmäistä kertaa leireilyt olivat sen verran pitkät, että loppuleiristä alkoi miettimään koskako sitä kotiin lähdettäisiin. Onnistunut reissu kaikenkaikkiaan ja mikä tärkeintä; terveenä läpi leirin ja ilman vaivoja. Nyt paluu arkeen ja hetkeksi taas vihreät päälle ja Santahaminaan odottelemaan superkompensaatiota.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Harjoitusviikko Canos de Mecassa maajoukkueen kanssa ^

bottom of page