top of page

GRAN CANARIA 12/2015

 

Joulunvietto ja suklaansyönti oli hädintuskin ehtinyt alkaa, kun lähtö Gran Canarialle oli edessä 27.päivä joulukuuta. Luvassa oli kolmiviikkoinen juoksuleiri Maspalomasista käsin, tarkoituksena saada hieman pidempi yhtenäinen harjoittelujakso ja juoksukilometrejä alle. Matkassa olin Elinan ja Pyrintöläisten kanssa, vaikkakin emme samoissa majotuksissa yöpyneetkään koko porukalla majoitusten ollessa hyvin täysiä sesonkiajan vuoksi. Myös tamperelaisten sveitsiläisvahvistukset liittyisivät seuraamme harjoittelemaan viimeisellä viikolla. 

 

Heti leirin alkuun kävimme tekemässä huikean mäkivetotreenin Aleksin ja Anssin kanssa päättäen treeni koko saaren korkeimmalle kohdalle Pico de Las Nievesille, joka kohoaa 1949metriin. Kipuaminen ylös kävi pieniä vaelluspolkuja pitkin, jotka olivat paikoin melko kivikkoisia. Pico de Las Nievesin treeniä voi käydä tarkastelemassa jälkeen päin                    . Samaisen nimimerkin "Arska" takaa löytyy myös muita treenejä  3DRerun-sivuilta, niin tältä reissulta, kuin muutenkin ylipäätään. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muuten viikko koostui ihan perustekemisestä tutustuen samalla hieman alueeseen ja sen tarjoamaan treeniympäristöön. Ensimmäisen treeniviikon päätti tiukka intervalliharjoitus läheisessä puistossa, jossa tamperelaiset olivat kaikki myös mukana. Pyrimidivedot 1'2'3'4'5'4'3'2'1' melko kovassa seurassa ja meikäläinen sai roikottaa letkan hännillä läpi harjoituksen. Harjoituksesta vielä lisää                    . Alla vielä kootusti ensimmäisen viikon saldoa my-O näkymästä: 

 

 

 

                                                                                                                                                                 Kuva ensimmäisen vuoripäivän toisesta treenistä

Ensimmäisen viikon jälkeen juoksu tuntui jatkuvasti paremmalta ja paremmalta, kun olin saanut muutamia hyviä treenejä alle. Toisella viikolla hyvä tekeminen jatkui ja useat harjoitukset tuli juostua jo tutussa lähipuistossa, sen osoituttua hyväksi reenipaikaksi niin juoksemisen, kun kuntopiirin tekemisen suhteen. Tiistaina oli jälleen vuoripäivä ja teimme 2:05 kestävän yhteislenkin keräten huimat 900metriä nousua! Lenkin varrella poikkesimme myös Rogue Nublolla (1813m), joka on kyllä käymisen arvoinen paikka, jos tälle saarelle eksyy. Tuosta vuorilenkistä vielä lisää 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskiviikko oli tuskien taival mäkivetojen parissa. Juoksimme 4' vetoja ylämäkeen laaksossa, jossa tuuli ei puhaltanut pihaustakaan ja jossa aurinko porotti aivan pirun kuumasti niskaan. Nousujen perään oli välitön 2' veto alamäkeen, jota seurasi taas 2' palautus aina ennen seuraavaa vetoa. Tarkoituksena olisi käydä heittämässä samainen treeni vielä viimeisellä viikolla uusiksi. Harjoitus nähtävissä                    . 

Vaikka leirille on lähdetty kauas niin silti pyrin pitämään viikottaisista lepopäivistä kiinni. Torstaina oli aika lepuuttaa jalkoja ja loikoilla altaalla ottaen ronssia pintaan. Alla toisen viikon statsit:

                                                                                                                                                                                                  Kuva Rogue Nublon juurelta

                                                                                                                                                                        Kuva viimeisen viikon ratavedoista 7x1000m

Viimeinen viikko Maspalomasissa lähti käyntiin suunnistustreenillä, joka käytiin juoksemassa dyyneillä pullautuskartalla. Maasto oli kerrassaan upea, mutta tekemistä hieman häiritsivät alastomat miehet, joita sattui loikoilemaan hiekalla vähintäänkin jokatoisen puskan takana halaillen toisiaan. Treenin päätteeksi kengät olivat täynnä hiekkaa, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen maasto! 

 

Kolme viikkoa harjoitellen lämmössä oli pelkkää priimaa ja saattaapi olla, että samanmoinen leiri on ensivuonakin kalenterissa. Jotta harjoitukset eivät liian hyvin lähtisi rullaamaan tästä eteenpäin ja muillakin olisi kesällä mahdollisuuksia, niin annan vähän tasoitusta ja Suomeen palattuani menen taas puoleksitoista viikoksi metsään telttaan asumaan. Lämpömittarissa taitaa olla +30C sijaan -27C. Jokatapauksessa tästä on hyvä jatkaa alkanutta vuotta ja harjoituksia! 

 

bottom of page